top of page

Miért folyamatos beszédtéma a virtuális ingatlan a befektetők körében?


digitális ingatlan a kiterjesztett valóságban a spheroiddal

Nagy érdeklődés övezi a Spheroid Universe kiterjesztett valóság világának virtuális ingatlanokkal kapcsolatos aspektusát.


Ebben a blogbejegyzésben éppen ezt a témát tárgyaljuk – a virtuális ingatlan fogalmát, a dinamikusan növekvő piaci lehetőségeket és a jövő ígéretes kilátásait, és ami még fontosabb, hogyan léphetsz be végre könnyedén a piacra a Spheroid segítségével.


Virtuális tulajdon szerzés: az ingatlanokért való tülekedés digitálissá válik


Az ingatlan, ami a fizikai világban a földterületekből és rajtuk lévő épületekből áll, történelmileg hosszú távon értéknövekedést mutató piacnak bizonyult. Az ingatlan mindig is fontos részét képezte a legtöbb ember befektetési portfóliójának. Az ingatlanbefektetők körében azonban megjelenhet az érdeklődés egy olyan lehetőség iránt, ami kevésbé kézzelfogható, méghozzá a virtuális föld iránt. A virtuális ingatlanportfólió kialakítása komoly lehetőséget kínálhat azoknak a befektetőknek, akik nyitottak az új technológiák kipróbálására, és akik hajlandók kockázatot vállalni egy innovatív területen.


Ugyanakkor a nagyvárosi területeken sokan úgy érzik, hogy a fokozódó magas ingatlanárak miatt nehezen találnak helyet az ingatlanpiacon. Egyre többen fordulnak most a digitális világ felé, ahol az ingatlanpiac egyre virágzóbbá válik, és az emberek földterületeket és ingatlanokat vásárolnak a virtuális valóságban létező világban.


Az egyik korai lehetőséget teremtő vállalat a Decentraland, amely egy virtuális várost, a Genesis City-t hozott létre, ami méreteiben hasonló Washington D.C.-hez az USA-ban. Például egy virtuális, mintegy 110 négyzetméteres terület akár 200 000 dollárért is elkelhetett, még 2018-ban is, a Bloomberg szerint.


Még ennél is frissebben, az idén, rekordot döntött azzal, hogy tíz nap alatt 1 millió dollár értékű földterületet értékesített. Ez azt mutatja, hogy a vágy az új virtuális ingatlanok iránt még inkább növekszik azok körében, akik befektetnek, különösen tekintettel arra, hogy az eredeti vásárlók képesek eladni ingatlanjukat másoknak sokkal magasabb áron.


Miért érdemes a Spheroid Universe-t választani, ha részt szeretnél venni a virtuális ingatlan piacban?


Más virtuális ingatlan típusokkal ellentétben a Spheroid Universe olyan tartalmakat kínál, amelyek a jelenlegi valóságunkhoz kapcsolódnak amiben élünk. Ez azt jelenti, hogy a Spheroid Universe decentralizált digitális birodalma valójában egy másik réteget képez a valóságunk felett, ahelyett, hogy különálló virtuális vagy alternatív világokban lenne jelen.


a spheroid universe föld digitális rétegei

Ez azt jelenti, hogy az Spheroid Universe területe korlátozott, és a teljes ismert világtérképet 150 milliárd Spheroid.Space-re osztották fel. Ez egyedi megközelítés a virtuális ingatlanpiac világában, mivel más projektekben alapvetően korlátlan számú területet lehet létrehozni, míg a Spheroid Universe területei korlátozottak és értékes erőforrást jelentenek.


spheroid universe parcellái

És ezeken a Spheroid.Space nevű területeken saját tulajdonjogot szerezhetsz. Lehet, hogy egyetlen házat vásárolsz, amelyben élsz, vagy akár a teljes utcát is megveheted, sőt, akár az egész környéket is, ha úgy döntesz! Ráadásul minden digitális földterületen azt építhetsz meg, amit csak szeretnél, vagy saját digitális tartalmakat helyezhetsz el. Azok, akik az XRhub segítségével navigálnak ezeken a területeken, megtekinthetik az ott létrehozott új digitális tartalmakat is.


A lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt. Talán szeretnéd, ha a házad minden nap más színben pompázna. Vagy esetleg meg szeretnéd mutatni művészi alkotásaid, és elhelyezni azokat egy forgalmas bevásárlóközpontban. Lehet, hogy egy híres nevezetességet vásárolsz meg, és úgy alakítod, ahogy mindig is elképzelted, mintha te lenne az építész és a tervező – és minden arra járó szemtanúja lehet ennek az egyedi alkotásnak!


Ezt hívjuk térbeli számítástechnikának (spatial computing) – egy térnek a létező valóság tetején vagy jobban megfogalmazva azzal áthatásban, amelyben már élsz és belélegzel.

Ez a fogalom ismerős lehet az Apple 2023-as WWDC konferenciáját követően ahol bemutatásra került az Apple VisionPro szemüvege amely pont ezt a jövőt hivatott prognosztizálni.


Szeretnél profitálni belőle? Vásárolj területet nevezetes helyeken amit a későbbiekben magasabb áron eladhatsz más felhasználóknak, vagy passzív jövedelemre tehetsz szert azzal, hogy bérbe adod a területet reklámozásra vagy rendezvények lebonyolítására.


Az Spheroid.Space tokenek nem helyettesíthető NFT tokenek, amelyek az ERC-721 szabványra épülnek. Ez azt jelenti, hogy mindegyik földterület egyedi. Digitális eszközökkel, például AR-képes mobiltelefonnal vagy okosszemüveggel látható, és a valóságban épül egymásra.


Comments


bottom of page