top of page

Mi az a metaverzum ingatlan?

Manapság majdnem mindenki, a kis felhasználóktól a nagyvállalatokig, hallott a Metaverse-ről. Ez egy 3D-s platform, ahol az emberek létrehozhatnak virtuális avatarokat, hogy interakcióba lépjenek egymással és a virtuális objektumokkal. Ez azt jelenti, hogy minden korlát eltűnt, és szinte minden lehetséges. Számos vállalat saját centralizált Metaverzumot hoz létre annak érdekében, hogy vonzza a digitális felhasználókat, akik itt találkozhatnak, játszhatnak, vásárolhatnak és interakcióba léphetnek a reklámokkal. Emellett a virtuális valóságban a felhasználók különböző Metaverzum telkeket is vásárolhatnak, beleértve a különféle digitális termékeket, amiket különböző márkák kínálnak, például kiegészítőket, ruhákat és autókat avatarjaikhoz. Az emberek akár virtuális ingatlanokat is vásárolhatnak, és hajlandók pénzt költeni arra, hogy avatarjaikat a virtuális világban divatosabbá és vonzóbbá tegyék. Ez egy kiváló lehetőség különböző márkák és vállalkozások számára, hogy népszerűségre tegyenek szert és pénzt keressenek a virtuális valóságban. Éppen ezért már sok neves cég és márka, például a Gucci, a Balenciaga, a Louis Vuitton, a Coca Cola és az Adidas, rendelkezik saját virtuális üzletekkel, és mindezen márkák rendelkeznek saját digitális termékekkel is. Nemrégiben az Adidas például bevezette az "Into the Metaverse" című digitális ruhakollekciót, amelyet NFT tokenként értékesítettek, és kriptovalutával lehetett megvásárolni.


Metaverzum Ingatlanok


Ahogy a vállalatok egyre szélesebb körben kínálnak ruházatot, kiegészítőket, autókat és egyéb tárgyakat az avatarok számára, a fejlesztők elérkezettnek látták az időt, hogy továbblépjenek, és virtuális ingatlanokat is eladjanak. Az iparág egésze most már olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek lehetővé teszik a virtuális ingatlanok fejlesztését, eladását, bérbeadását és vásárlását a metaverzumban. Ezek a digitális ingatlanok ugyanúgy működnek, mint a való életben: a felhasználók házakat, lakásokat és telkeket vásárolhatnak, bérelhetnek vagy éppen értékesíthetnek. Az emberek valójában virtuális földet próbálnak megszerezni, ami nem létezik a fizikai világban és nem kézzel fogható. Műszakilag nem látható vagy érzékelhető, mégis az emberek több tízezer dollárt költenek rá. Annak ellenére, hogy a virtuális ingatlanok ára folyamatosan emelkedik, egyre nő az érdeklődők és ingatlanügynökségek száma.


Ezek az ingatlanok, amelyeket többféle platformon értékesítenek, számtalan felhasználási lehetőséget kínálnak. A lehetőségek szinte végtelenek; például a felhasználók olyan épületeket, parkokat vagy egyéb létesítményeket hozhatnak létre, amelyek az ingatlanokat szimulálják a digitális térben. A platformtól függően a tulajdonosok használhatják decentralizált területüket kommunikációra, reklámozásra, munkavégzésre, játékokra és más célokra. A Metaverzum ingatlan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, játsszanak, szociális kapcsolatokat építsenek és szórakozzanak. Míg egyes befektetők az árváltozásokra spekulálnak, mások valós és hasznos célokra kívánják használni az ingatlant.


Az, hogy mit érhet el a Metaverzum tulajdonjogaival, a választott projekt és az ingatlan céljaitól függ. Ha egy adott területen jelentős a forgalom, gyakran rendezvények, konferenciák helyszíneként vagy reklámhordozóként szolgál. Márkák és cégek is felhasználhatják saját virtuális ingatlanjaikat termékeik és szolgáltatásaik reklámozására, kreatív bemutatók szervezésére, és új vásárlói élmény szerzésre.


Hogyan vásárolhatsz virtuális ingatlant a Metaverzumban?


A Metaverzum ingatlan vásárlása lényegében ugyanolyan folyamat, mint egy NFT (Non-Fungible Token) vásárlása, mivel a virtuális ingatlan ekvivalens NFT-ként működik. A felhasználók számára lehetőségük van virtuális ingatlanokat vásárolni különböző projektplatformokon keresztül, amelyeken földeladások zajlanak, vagy közvetlenül az NFT piactéren, ahol a földtulajdonosoktól lehet megvásárolni az ingatlanokat.


A virtuális világban történő földvásárláshoz a felhasználónak digitális pénztárca és kriptovaluta szükséges. Ezek a digitális eszközök lehetővé teszik az ingatlanok biztonságos és átlátható vásárlását. Emellett a virtuális ingatlanokat később más felhasználóknak is értékesíthetik különböző platformokon, és lízingelhetik is, ami további lehetőségeket kínál a tulajdonosoknak.


A fizetés általában kriptovalutában történik, de néhány platform elfogadhat fiat-pénznemeket is, ami egyszerűsítheti a vásárlási folyamatot és elérhetővé teszi azt a szélesebb közönség számára.


TOP platformok virtuális földvásárláshoz


Decentraland: Ez a virtuális valóság platform Ethereum blokklánc alapokon működik. A felhasználók itt földeket vásárolhatnak, műalkotásokat hozhatnak létre és birtokolhatnak, valamint részt vehetnek a platform decentralizált autonóm szervezetében (DAO). Minden földdarabot egyedi nem helyettesíthető LAND token reprezentál.


The Sandbox: Ebben a platformban a játékosok virtuális "Földet" vásárolhatnak és eladhatnak, létrehozhatnak és értékesíthetnek NFT "eszközöket", valamint részt vehetnek a projektmenedzsmentben, befolyásolva annak további fejlődését.


Somnium Space: Ez egy blokklánc alapú, nyílt közösségi virtuális valóság platform. Itt minden felhasználó vásárolhat virtuális földterületeket, és gyakorlatilag bármilyen tartalmat létrehozhat, például piacokat, játszótereket, mozikat, parkokat, vagy akár iskolákat.


CryptoVoxels: Ez egy Metaverse NFT játék, amelyet vizuálisan vonzó Lego-szerű kockagrafikával terveztek. A játék támogatja a VR technológiát, így a felhasználók teljes mértékben elmerülhetnek a 3D pixeles valóságban. Itt a földterületek és épületek játékosok tulajdonában lehetnek, akik megvásárolják azokat.


Spheroid Universe: Ez egy decentralizált kiterjesztett valóság platform, ahol különböző AR objektumok helyezkednek el a Föld felszínén, amelyek térképes koordináták alapján vannak szegmentálva. A felhasználók vásárolhatnak, bérelhetnek vagy eladhatnak ilyen területeket, amelyek a Spheroid Universe ökoszisztéma SPACE NFT-jei.


Ezen platformok mindegyike lehetőséget kínál a virtuális ingatlanokkal való kreatív gazdálkodásra és az új világokban történő közösségi építkezésre.


Konklúzió


Ahogyan láthatjuk, a Metaverzum ingatlanvásárlása rendkívül elterjedté vált. A földterületek vásárlása és értékesítése viszonylag egyszerű folyamat, amelyet bárki elvégezhet, ha rendelkezik kriptovalutával a digitális pénztárcájában. Ha ön is tervez ingatlanvásárlást a virtuális világban, javasoljuk, hogy gondolja át alaposan terveit és céltudatosan cselekedjen. Az ingatlanok a Metaverzumban lehetnek szórakoztatóak, ugyanakkor képesek passzív jövedelemforrást is generálni, ezért fontos, hogy tisztában legyen azok használati módjával és céllal, mielőtt döntést hozna a virtuális ingatlanvásárlásról.

Comments


bottom of page