top of page

Ez az XR metaverzum a 3D-s térképezést egy teljesen új szintre emeli

A kiterjesztett valóság új módszereket kínál a pontos és hozzáférhető 3D-s térképezési megoldásokhoz a magával ragadó metaverzum élmény érdekében.

the digital landscape evolution

A blokklánc-alapú Spheroid Universe platform a pontos 3D-s térképezés sürgős igényét elégíti ki azáltal, hogy demokratizálja a térképkészítést, ösztönzi a részvételt, és lehetővé teszi a helyek valós idejű felfedezését a kiterjesztett valóság (AR) révén.

A térbeli számítástechnika kulcsszerepet fog játszani a Web3-ban és különösen a metaverzumban, amely a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) élményeire fog összpontosítani. Az olyan XR-eszközök, mint az Apple Vision Pro és a Meta Quest 3, csak a kezdetét jelentik az internet magával ragadó élményének, amely mindenütt jelen lesz.

Annak ellenére, hogy napjaink trendjei folyamatosan változnak, a metaverzum és a kiterjesztett valóság (AR) összefonódása továbbra is emelkedő irányzat marad, és sürgős szükség van a 3D térképezésre, mely alapvető elemként szolgálhat a lenyűgöző világfelfedezéshez. A hagyományos térképezési módszerek, amelyek egykor kiválóak voltak a területen, mára félreesnek, és régies és pontatlan ábrázolásokat készítenek folyamatosan fejlődő világunkról. Ezek a modellek nehezen tudnak lépést tartani a Web3 technológiák gyors fejlődésével, amelyek valós idejű pontosságot igényelnek.

Bár egy lehetséges megoldás a kifinomult, ugyanakkor költséges grafikus feldolgozó egységek (GPU-k) bevetése a távoli helyszínek precíz megjelenítéséhez, ez a megoldás kevésbé elfogadható az okostelefon felhasználók és a szélesebb Web3 közösség számára a magas költségei és velejáró bonyolultsága miatt.

Az AR technológia ígéretes megoldást kínál a mai térképészeti kihívásokra. Az AR nemcsak a térképezés pontosságának fokozásának lehetőségét hordozza, de mindezt alacsonyabb költséggel is képes megvalósítani, mindezt könnyebben hozzáférhetővé téve a GPU-kra koncentráló alternatívákhoz képest. Azáltal, hogy a digitális információkat a fizikai világra helyezi, az AR gazdagítja a felhasználók környezetét, és átformálja a térképezési környezetet.


Ez az XR metaverzum projekt a közösség által vezérelt precíz feltérképezést kínálja


Az egyik olyan XR-projekt, amely forradalmasítja a 3D-térképezést, a Spheroid Universe, egy blokklánc-alapú XR metaverzum platform.

A Spheroid Earth megoldása vizuális pozíciórendszer (VPS) technológiával büszkélkedhet, amely akár 20 centiméteres pontosságot is elér, felülmúlva a hagyományos GPS-rendszereket. Ez a pontosság kulcsfontosságú a naprakész és élethű térképek elkészítéséhez, amelyek hatékonyan kezelik az elavult és pontatlan térképezés problémáit. Ráadásul a Spheroid precíz geolokalizációt tesz lehetővé beltéri helyek számára, amelyeket a GPS-rendszerek nem is tudnak elérni.

A Spheroid által biztosított Spheroid Earth eszköz lehetővé teszi, hogy mindenki részt vegyen a térképezési folyamatban, és még jutalmat is kapjon.

A Spheroid nemrégiben elérhetővé tette a 3D rekonstrukciókat, hogy valós időben fedezzék fel a közösség által korábban feltérképezett távoli 3D helyeket. Nincs szükség drága LiDAR-rendszerekre vagy nagy teljesítményű GPU-kra a rendereléshez. A felfedezéshez elegendő egy okostelefon is.

A Spheroid szerint közössége már mintegy 20 000 3D-s szkennelést töltött fel világszerte a fontos helyekről, amelyek az AI által generált pontfelhőkön keresztül tekinthetők meg.

colosseum pointcloud

Ezenkívül a blokklánc technológiának köszönhetően az alkotók nem helyettesíthető tokenként (NFT-ként) birtokolják rekonstrukcióikat, és eladhatják ezeket az NFT-térképeket, vagy vásárolhatnak újakat a Spheroid natív SPH tokenjével. Ez a megközelítés demokratizálja a hozzáférést és ösztönzi a részvételt a szkennelési folyamatban.


Az egész világ feltérképezése 3D-ben


A Spheroid lenyűgöző eredményeket ért el aktív közösségének köszönhetően, de ez nem áll meg. Nem egészen egy éves, a Spheroid Earth projekt, amely mindenkit a térképezési folyamatban való részvételre buzdít. A Spheroid várakozásai szerint ez lesz a valaha látott legnagyobb, felhasználók által generált térképezési kezdeményezés.

Andrea De Marco, a Spheroid Universe ügyvezető igazgatója mondta:

"Hosszú távú elképzelésünk a Spheroid-nál, hogy a világ legnagyobb web3-alapú 3D-s rekonstrukcióját hozzuk létre. Gondoljon a Google Térképre, de mint AR-képes, blokklánc-alapú digitális mására, amelyeket az alkotóik hoznak létre és birtokolnak. A nyilvánosság számára Egy ilyen globális segédprogram létrehozásában és birtoklásában való segítségnyújtás véleményünk szerint hihetetlen lehetőség."

A jelenlegi technológiai forradalom közepette az olyan kezdeményezések, mint a Spheroid Earth, többről szólnak, mint a múlt kor bugos térképeinek javításáról. A virtuális felfedezés világának demokratizálásáról szól, mindenki számára elérhetővé és megfizethetővé téve azt. A Spheroid Earth-vel a felhasználók soha nem látott elmélyülést élhetnek át, új térképeket készíthetnek, és forradalmasíthatják interakcióikat a világgal.

Σχόλια


bottom of page